26 maj 2022

Första dagen i Piemonte

 Det blev en sen onsdagskväll, den sista familjen kom fram till huset strax efter midnatt. Vi hade fixat lite enkel pasta, kallskuret, ost och vin. Så kul att vi alla äntligen är framme! Vi tog det lugnt på torsdag morgon, frukost ute på terrassen och sedan avfärd när det passade var och en. Vi i vår bil tog först en avstickare till Monforte, där vi promenerade runt i byn och upp till den äldsta kyrkan högst upp på toppen. Strålande utsikt, dock lyckades vi inte hitta geocachen som skulle finnas där. Vi fortsatte sedan på slingriga vägar till La Morra där vi bokat lunch för alla 14. Vi åt smakportioner (mycket rejäla sådana) av alla förrätter som de hade, totalt 7 stycken. Barnen tog även in pasta och glass enligt önskemål. Mycket gott - minst uppskattad var nog friterad mage! Sedan åkte vi vidare till vingården Paulo Scavino för en fantastisk vinprovning. På väg hem till huset handlade vi sedan mer mat till middagen. Dagen avslutades med bad i poolen för de som inte fixade middagen, vi andra ordnade med italienska delikatesser till förrätt, krämig salsiccia och pasta till huvudrätt och italienska bakverk till efterrätt. Och så goda drycker till det förstås. En underbar dag! 

Utsikten från vårt rum

Min frukosttallrik

Frukostgänget 

På väg upp till kyrkan i Monforte

Markus och Marie

Den gamla kyrkan i Monforte

Lunch i La Morra

4 av de 7 förrätter vi provade

Dags för vinprovning, men först rundvandring för att få reda på mer om hur de gör sitt vin

I de här tankarna lagras vinet först

Och sedan flyttas det över till något av dessa fat

Eller dessa fat

För att slutligen lagras mörkt och svalt på flaska

Alla dessa viner testade vi, ja jag och några till fick spotta, så att vi skulle kunna köra hem efteråt

Mycket intressant och lärorikt, vår guide var riktigt duktig 

Mats hade ansvar för huvudrätten, lagas gärna med ett glas rött i handen 

Till fördrink fixade vi Aperol spritz, mums!

Hela middagsgänget samlat

En av efterrätterna, fyllda cannelloni 

Inga kommentarer: