14 maj 2020

Bakfrossa

Hemarbete ger oanade möjligheter att verkligen frossa i att baka! Slänga ihop en smet eller deg till frukost, grädda under första morgonmötena och sedan ha nybakt, hembakt till fikat. Det är livet, ingen klagar! Har blivit en hel del nya experiment blandat med gamla klassiker. Testar mycket nytt ur bakboken ”Två systrars söta” - många bra recept i den! Här kommer ett blandat axplock av sötbak från mina två månader av att arbeta hemma. Tur att vi promenerar så mycket!
En klassisk citronmarängpaj från Annas kokbok

Kanelbullar á la Roy Fares samt biscotti, smaksatt med mörk choklad och cognac

Päron- och ingefärskaka, från Två systrars söta

Sockerkaka med hallon och biscotti med lingon och vit choklad, mycket gott!

Körsbärspaj med mycket smak. Pajdegen innehåller bla ingefära, muskot och rom! Smakrikt och väldigt gott! Två systrars söta igen

 
Brownie med cheesecakeswirl och färska hallon, Roy Fares

Banankaka med ingefära, kanel och hackade valnötter, gott!

Klassisk pavlova, marängen smaksatt med choklad mmm

Havrekakor med russin och valnötter, förvånande smarrigt, Två systrars söta igen ...

 
Klassisk mazarinkaka, men florsocker istället för frosting 

En hederlig banan- och chokladkaka med glass. Funkar alltid


Klassiska mandelbiscotti och solrossnittar, båda från Två systrars söta 

Blåbär och citronkaka, såå god. Två systrars söta 

Citron- och vallmokaka och klassiska chocolate chip cookies

Avslutningsvis en gammal hederlig morotskaka, slinker alltid ner

Inga kommentarer: